Csipike, a jóságos úrfi (már nem örökbefogadható)

Frissítés: Csipike új barátjával, Cicával vonatosat játszott. Játék közben azon töprengett, hogy túl rövid a szerelvényük. Ha lenne egy családja, akkor egészen hosszú gőzöst tudnának alkotni. Az lenne a legcsodálatosabb, ha nagy család lenne, és a gyerekek száguldás közben tudnák kiabálni, hogy “sikataka-sikataka”. (Csipike a logopédusával próbálta gyakorolni az “s” hangot, de egyelőre csak egy nagyon selyp “sz” sikeredett.)

Ettől egy picit elkámpicsorodott és szívettépő sóhajtozásba kezdett.

Egy hangyányit jobb kedvre derült, amikor ölbe vették és babusgatni kezdték.

A jutalomfalatok is segítettek zaklatott lekiállapotán.

Csipike az út mellett élt, egy pici falu határában. Akkora volt, mint a tenyerem, és gyöngyvirágot viselt a füle mögött. Egy kartondobozban lakott, és mindenki szerette. Olyan kedves, jóságos kiskutyát, mint ő, nem látott még a világ.

Egyetlen dolog bántotta Csipikét . Szeretett volna végre egy saját családot. Minden este végigsétált a pici falun és figyelte,  melyik kilincs mozdul, hol nyílik ki számára egy ajtó, mögötte egy sercegő kandalló, kitárt karok, meleg mosoly. Hetekig járta a piciny falut, de az ajtók zárva maradtak. Csipike azonban nem adta fel, tudta, hogy kutya nélkül az Otthon, nem is igazi Otthon, csak viskó és cserény. Csipikének-éles elméjű kutyus létére-természetesen ez az elmélete teljes mértékben megállta a helyét.

A kutyusra rámosolygott a szerencse egy júniusi vasárnap, amikor Bea rátalált és hazavitte, hogy aztán otthon picit rendbe szedje a csontsovány csöppséget és igazi családot keressen számára. Csipikét féregtelenítették és kikezelték a bőrbetegségét is.

Fontos azt is megemlíteni, hogy Csipike a legnemesebb kutyafajták sorát gazdagította: makulátlan keverék volt, akinek mindig mindenről megvolt a véleménye, ezért Bea szomszédai dohogtak is magukban, mert sokszor nem értettek teljesen egyet az élet komoly kérdéseivel kapcsolatban, mint például arról, hogy az éjszaka közepén illik-e felvonyítani az egész utcát.

Csipike felnőtt korára közép termetű daliás úri kutyussá fog cseperedni, reméljük egy gondos gazdi oldalán. Ideális úrfi lenne gyerekek, más háziállatok, idősebb társ mellett is. A lurkó örökbefogadási szerződéssel vehető át: Csipikét kötelező ivartalaníttatni, beoltatni és chipet tétetni neki.

Jelenleg a Veterinarius klinikán várja a gazdi jelölteket. Ha szeretnéd örökbe fogadni, jelentkezz a ppz.janka@gmail.com címen, a 0748692597 (Janka)  vagy a 0741922684 (Bea) telefonszámon.  A K9 Joker kiképzőiskola jóvoltából ráadásul három ingyenes kutyaiskola órát biztosítunk az új gazdiknak, erről részleteket itt találsz.

Comments