A fekete szép

A fekete nagytestű kutyákat nehezebb örökbe adni, mint a világos bundájú, vagy foltos társaikat. Sok emberben él a fekete macskák iránti ellenszenv és komolyan hiszik azt, hogy ezek az állatok balszerencsét hoznak. Talán ebből a babonából alakult ki a fekete kutyákat is sújtó előítélet, de szerepet játszhat benne a Sherlock Holmes törénetekből ismert hírhedt Sátán kutyája is, vagy a fekete szín kulturálisan tanult elutasítása, a negatív dolgokkal való asszociálása is.  A jelenségnek neve is van: a fekete kutya szindróma. Sajnos, ez ahhoz vezet, hogy ha egy ilyen kutya bekerül a menhelyre, alacsony örökbe fogadási esélyekkel indul.

Mi azt szeretnénk ma bebizonyítani nektek, hogy “black is beautiful”, vagyis a fekete szép, és pont emiatt mutatjuk be nektek Sofiet, a Rexit elegáns, fekete gyémánt színű ebét.

 

Sofie neve a görög Sophiából jön, ami bölcsességet jelent. Sofie a sokadik nőstény, akinek sikerül meghazudtolni azt a sztereotípiát, miszerint egy nő nem lehet egyszerre szép,ápolt, okos és sikeres. Ráadásul még a humora is lehengerlő.

Nagyon aktív kutya, szabad idejében sprinteket csinál a konyha és a szoba között, és büszkén jelentheti, hogy egyre javul a technikája és az ideje. Szeretné, ha olyan család fogadná örökbe, akinek a kertjében nyugodtan szaladgálhat, de utána begömbölyödhet a gazdi mellé a kanapéra is. Ígéri, hogy végigszurkolja veled a focimeccset, de abba is beletörődik, ha a Szulejmán 360. részét akarod végigizgulni vele.

Rengeteg trükköt tud juti-falatokért vagy juti-hasvakarásért cserébe. Szeret mindig emberek közelében lenni és elbűvőlni őket a pozitív kisugárzásával.

Sterilizált, chipezett és be van oltva. Sofie farkcsóválva várja a jelentkezőket. Ha szeretnéd örökbe fogadni, jelentkezz a ppz.janka@gmail.com címen, vagy a 0748692597 telefonszámon.

Comments